Koulutus

Olen luennoinut monilla kursseilla, esim. IWT ka IWS –kursseilla teräksen koostumuksesta, mikrorakenteista, lujuudesta, sitkeydestä ja teräksen käyttäytymisestä kuormituksen alaisena. Samaan aihepiiriin soveltuu luontevasti hitsauksen metallurgia ja hitsausvirheiden syntyminen ja niiden estäminen.

Pitkä työura on opettanut minulle sen, että hitsausvirheiden syntymiseen liittyvät opetukset pitävät paikkansa, mutta sitten kun hitsistä löytyy ongelma, esim. huono sitkeys tai halkeama, on korjaavien toimenpiteiden suunnitelu toisinaan varsin hankala tehtävä. Oppikirjaratkaisut näyttävät selkeiltä paperilta luettuna, mutta käytännön tilanteessa nähdään helposti paljon enemmän kysymyksiä kuin vastauksia.

Kaikki omakohtaiset kokemukseni hitsausongelmien ratkaisemisesta voidaan sisällyttää koulutukseen. Me opimme virheistä kaikkein parhaiten, siis myös toisten tekemistä virheistä !

Päivän tai parin pituiset kurssit ovat liian lyhyitä jaksoja asioiden perusteelliseen oppimiseen, mutta pääpiirteet siinä ajassa ehtii hyvin käymään läpi tiedettä sopivasti popularisoimalla.

Siitä työstä olen saanut runsaasti kiittävää palautetta, joka rohkaisee jatkamaan samalla tiellä tulevaisuudessakin.

 

14294 uutta kävijää | Sivuja ladattu 301 kertaa 18.02.2013 lähtien | Päivitetty: 10-01-2021 | © sivustot.net